Vivim temps de crisi i, com a professionals de l’educació social, lògicament, això ens afecta. Ens afecta en la dotació dels serveis en què treballem; ens afecta en la demanda social envers la nostra tasca, i, fins i tot, ens afecta pel que fa a l’existència o continuïtat del nostre espai de treball.
Davant d’això, es busquen sortides en direccions molt diferents. Hi ha qui confia en la força de la iniciativa personal o en grup. Cal abandonar els hàbits de funcionari, es diu, i es confia en construir un món millor, o en resoldre les situacions concretes des de l’esperit emprenedor. D’altres hi afegeixen la innovació com a ingredient. No serà només la iniciativa privada el que ens salvi, es pensa, sinó també la nostra intel·ligència i capacitat per a incorporar-hi nous coneixements i tecnologies en l’educació social. També hi ha qui busca les noves sortides en l’apoderament i en la connexió amb la societat. Es creu que la força, la legitimitat i l’eficiència de les noves propostes s’ha de trobar en el seu arrelament social. Finalment -i sense afany de donar la llista per definitiva- hi ha qui posa l’accent en el canvi polític global. Trobarem noves sortides quan siguem capaços de canviar el marc global en què ens inserim.
En aquest número de Quaderns hem intentat explorar en totes aquestes direccions, amb l’esperança que cada un de nosaltres trobem bones idees i motivacions a incorporar en la nostra acció.
Título de Experto Universitario de la Universitat Ramon Llull. URL.
Si quieres orientar tu carrera a la gestión de centros y servicios para las personas mayores, obtendrás herramientas para dirigir centros y coordinar equipos de trabajo, combinando aprendizajes vinculados en la dirección técnica y asistencial.
Máster Universitario de la Universitat Ramon Llull. URL.
El objetivo del máster es capacitar profesionales que quieran ampliar la formación en competencias de dirección, gestión e intervención en el ámbito social para el desarrollo de propuestas de carácter directivo y gestor en el marco de los servicios sociales y de entidades del Tercer Sector.
Máster propio de la Universidad Complutense de Madrid. UCM.
Es un programa teórico- práctico dirigido a la adquisición de conocimientos y competencias para responder las necesidades y requirimientos de evaluación del personal directivo y técnico de las administraciones públicas, privadas y del tercer sector; está pensado también para profesionales de la consultoría y para académicos que quieran especializarse en estas áreas d e estudio. El objetivo general de este Máster es formar futuros y futuras profesionales y especialistas en la evaluación de programas y políticas, de manera que al finalizar el curso hayan adquirido los conocimientos y desarrollado las competencias necesarias para diseñar, dirigir, realizar y encargar evaluar.