ACTUALIDAD.

Las novedades de la Educación Social
10/06/2021 · Cataluña ,

Jornada: El paper de l’Educació Social en la despoblació

Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), en colaboración con el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, organiza el 15 de junio, a las  18 horas estas jornadas, en formato presencial e igualmente será retrasmitida en streaming.

Información en este enlace

“Després de més d’un any, tornem a organitzar una jornada presencial, que també es retransmetrà en streaming. Serà el proper 15 de juny, on, i principalment, es tractarà la despoblació dels pobles i entorns rurals i el paper que hi pot tenir l’Educació Social per tal d’evitar-ho. El poble ens fa tornar a estar presents!

En aquesta jornada coneixerem i conversarem amb diferents professionals d’arreu de Catalunya sobre la despoblació i sobre com alguns projectes, propostes, iniciatives o maneres de fer han fet (o ho intenten) canviar el rumb de la situació, d’una realitat. També parlarem de les característiques del terreny i les casuístiques de les problemàtiques socials als pobles. El poble ofereix menys oportunitats?

Quan parlem de despoblació ens referim a la migració, principalment de les persones joves, dels entorns rurals cap a les ciutats on hi tenen més perspectives de futur i més ofertes laborals. Altres factors que també poden portar els joves a marxar dels pobles són els pocs serveis orientats cap a ells, la mala comunicació amb altres pobles o ciutats, entre d’altres. Però l’impacte que deixarà la pandèmia, el teletreball… ajudarà a frenar la despoblació? Hi haurà joves, parelles, famílies que tornaran o que s’instal·laran en zones més rurals? També en parlarem a la jornada”.

Información completa, enlace a la inscripción e información sobre los ponentes en este enlace

 


L’Educació Social en entorns rurals – #ESRural és un projecte del CEESC que neix per visibilitzar la maduresa de la professió als pobles i projectar la casuística de la professió en aquests entorns amb l’objectiu d’inspirar i cercar altres maneres de fer de l’educació social a les ciutats o àrees metropolitanes.

Una jornada organitzada en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Información en este enlace

 

Buscar


Por Territorio


Andalucía (302)
Aragón (109)
Baleares (74)
Canarias (74)
Cantabria (53)
Castilla La Mancha (161)
Castilla y León (196)
Cataluña (265)
Ceuta (12)
Comunidad Valenciana (210)
Estado (887)
Extremadura (65)
Galicia (233)
Internacional (49)
La Rioja (35)
Madrid (109)
Melilla (4)
Navarra (119)
País Vasco (76)
Principado de Asturias (74)
Región de Murcia (218)