ACTUALIDAD.

Las novedades de la Educación Social
10/06/2021 · Cataluña ,

Jornada: El paper de l’Educació Social en la despoblació

Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), en colaboración con el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, organiza el 15 de junio, a las  18 horas estas jornadas, en formato presencial e igualmente será retrasmitida en streaming.

Información en este enlace

“Després de més d’un any, tornem a organitzar una jornada presencial, que també es retransmetrà en streaming. Serà el proper 15 de juny, on, i principalment, es tractarà la despoblació dels pobles i entorns rurals i el paper que hi pot tenir l’Educació Social per tal d’evitar-ho. El poble ens fa tornar a estar presents!

En aquesta jornada coneixerem i conversarem amb diferents professionals d’arreu de Catalunya sobre la despoblació i sobre com alguns projectes, propostes, iniciatives o maneres de fer han fet (o ho intenten) canviar el rumb de la situació, d’una realitat. També parlarem de les característiques del terreny i les casuístiques de les problemàtiques socials als pobles. El poble ofereix menys oportunitats?

Quan parlem de despoblació ens referim a la migració, principalment de les persones joves, dels entorns rurals cap a les ciutats on hi tenen més perspectives de futur i més ofertes laborals. Altres factors que també poden portar els joves a marxar dels pobles són els pocs serveis orientats cap a ells, la mala comunicació amb altres pobles o ciutats, entre d’altres. Però l’impacte que deixarà la pandèmia, el teletreball… ajudarà a frenar la despoblació? Hi haurà joves, parelles, famílies que tornaran o que s’instal·laran en zones més rurals? També en parlarem a la jornada”.

Información completa, enlace a la inscripción e información sobre los ponentes en este enlace

 


L’Educació Social en entorns rurals – #ESRural és un projecte del CEESC que neix per visibilitzar la maduresa de la professió als pobles i projectar la casuística de la professió en aquests entorns amb l’objectiu d’inspirar i cercar altres maneres de fer de l’educació social a les ciutats o àrees metropolitanes.

Una jornada organitzada en col·laboració amb el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

Información en este enlace

 

Buscar